Mokesčiai pardavus nenukirstą mišką

 

Klausimas: kokius mokesčius turiu mokėti pardavęs nenukirstą mišką?

Atsakymas:

Miško savininkas pardavęs nenukirstą mišką privalo mokėti gyventojų pajamų mokestį ir mokestį nuo parduotos medienos. Abu mokesčiai mokami nuo gautų pajamų.

Gyventojų pajamų mokestis (GPM) 15 proc. skaičiuojamas nuo sumos, kuri lieka iš gautos sumos atėmus 2500 Eur neapmokestinamą sumą ir turto įsigijimo vertę. Turto (miško) įsigijimo vertė skirtingai skaičiuojama nuosavybės atkūrimo, paveldėjimo, dovanojimo, pirkimo atvejais. Jei neturite patirties, mūsų specialistai mielai padės. Kreipkitės užpildydami paklausimo formą.

GPM nuo nenukirsto miško pardavimo pajamų yra visų pajamų sudėtinė dalis ir deklaruojamas ir mokamas sekančiais metais iki gegužės 1 d.  Jei  sutartį pasirašėte pernaii metais, pinigus gavote šiemet, tai pajamų mokestį mokėsite kitais metais.

Jei savininkas fizinis asmuo, mokestis už nenukirstą mišką, 5 proc. nuo gautų pajamų, deklaruojamas ir mokamas už praėjusį pusmetį. Deklaracija turi būti pateikta ir moketis sumokėtas atitinkamai iki sausio 15 arba liepos 15 d. Jokios išlaidos iš gautų pajamų neminusuojamos.